Зимски "Жестивал" на Божићном тргу
18/01/2020

Зимски “Жестивал” на Божићном тргу

У оквиру “Божићног трга” одржан је и први зимски „Жестивал“. Манифестација је окупила десетак излагача који су на ужички Трг изнели ракије, џемове, сокове, сухомеснате производе, сир, кајмак, мед, а посетиоци су могли да се почасте и неизоставном Шуљагином комплет лепињом. Цео програм додатно су улепшали тамбураши који су присутне увесељавали староградским хитовима.

Председник организационог одбора Жестивала, Бранислав Митровић је у шали навео да је зимски Жестивал настао по угледу на Олимпијске игре.

“Када могу Олимпијске игре да буду летње и зимске, зашто Жестивал не би могао бити летњи и зимски. Зимско издање је настало због великог интересовања, јер људи стварно воле ову манифестацију која је заживела у нашем граду” рекао је Митровић.

Митровић је навео да је план да “Жестивал” у потпуности надмаши домаће оквире и у пуном обиму постане међународни, и да као такав постане туристичка манифестација на којој ће гости од наших произвођача куповати традиционалне производе.

“Акценат овогодишњег Међународног фестивала природе и традиције “Жестивал” биће на представљању дестинација у које је Град Ужице уложио значајна средства, као што су Стари град, Зелена стаза кроз кањон Ђетиње и Стапарска бања. За туристе ће бити направљена и таква понуда да ће они у оквиру манифестације имати могућност да посете произвођаче ракија и сухомеснатих производа.” – рекао је Митровић.

Извор: radioluna.rs/Град Ужице