Завршни радови на реконструкцији Улице Иве Андрића
03/06/2020

Завршни радови на реконструкцији Улице Иве Андрића

У току су завршни радови на реконкструкцији Улице Иве Андрића. Никола Максимовић, директор ЈП Ужице развој навео је да се изградњом кишне канализације у овом делу насеља решава вишегодишњи проблем становника Турице.

Укупна вредност редова на реконструкцији Улице Иве Андрића износи 45 милиона динара и средства су обезбеђена из градског буџета.

“Урађена је реконструкција кишне канализације, извршена је комплетна замена водоводне мреже са свим новим прикључцима, а почели су и радови на припреми саобраћајнице за асфалтирање. Улица ће бити асфалтирана у три фазе, прво се ради припрема и асфалтирање до Улице Душана Поповића, затим до Станоја Главаша и у трећој фази последњи део”, навео је Максимовић уз молбу суграђанима за још мало стрпљена јер током наредне седмице, како наводи, кренуће и прво асфалтирање.

По речима Максимовића план је да у наредних месец дана улица буде комплетно завршена.

Радови на уклањању старог асфалта у Улици Иве Андрића

Максимови наводи и да су настављени радови на асфалтирању Карађорђеве улице: “Данас се комплетно завршава асфалтирање у два слоја деонице у дужини од 150м2 . По договору са ЈКП “Нискоградња” очекујемо да комплетни радови буду готови у току овог месеца, а након тога крећемо у асфалтирање тротоара у пуном профилу.”

“Драго ми је да ће се након асфалтирања улице урадити и тротоари јер доста деце овуда иде школу. Велики проблем смо имали са кишном канализацијом, а са овом реконструкцијом ћемо решити тај проблем. Добро је кад се овако нешто уради”- рекао је Љубо Маринковић, Ужичанин који цео животни век станује у Карађорђевој улици.