Завршена реконструкција велике сале ГКЦ-а, први коцерт у недељу 19. маја
16/05/2024

Завршена реконструкција велике сале ГКЦ-а, први коцерт у недељу 19. маја

Урош Перић у пратњи Биг бенда РТС-а, наступиће први у потпуно реконструисаној великој сали Градског културног центра, пројекту који је реализован у оквиру програма “Ужице – Престоница културе Србије 2024. године”. После свих изведених радова ово је један сасвим нови простор урађен по највишим стандардима за организацију најразличитијих садржаја.

Према речима Филипа Баралића, директора Градског културног центра Ужице, у току су радови на чишћењу велике сале и других просторија које су у претходних неколико месеци у потпуности реконструисане

“Приводимо крају један велики инфраструктурни пројекат који се реализује у оквиру програма “Ужице- Престоноца културе Србије 2024. године”. Са поносом могу да кажем да у недељу 19. маја отварамо ову нашу велику салу, која изгледа заиста величанствено, какав ће сигурно бити и концерт Уроша Перића  који у недељу 19. маја  наступа овде у пратњи Биг бенд оркестра РТС-а. Концерт почиње у 21 час и то је један програм у мају месецу, који је посвећен џезу. Улаз за концерт је бесплатан, с тим што имамо ограничен број посетилаца а карте се могу преузети на билетарници Градског културног центра и то две по особи”.

Током реконструкције урађена је замена електро и водоводних инсталација, урађен је нов систем вентилације и дојаве пожара, а потпуно су реконструисане и просторије Омладинског клуба , као и глува соба. Изградњом лифта у потпуности је омогућен приступ особама са инвалидитетом, тако да су и њима доступни сви садржаји и програми који ће се овде приређивати. Овај пројекат је од огромног значаја за даљи развој културе у Ужицу како у овој тако и у наредним годинама и деценијама.