Завршени радови на путној инфраструктури у Месној заједници Никојевићи
24/09/2018

Завршени радови на путној инфраструктури у Месној заједници Никојевићи

У току 2018. године уложено је око 10 милиона динара за изградњу нове и реконструкцију постојеће путне инфраструктуре у Месној заједници Никојевићи.

Кроз уговоре за удруживање из 2017. и 2018. године реконструисана су четири путна правца укупне површине око 2.500 м2: Поњавића гробље –Цицварићи у дужини око 200 метара, Весова врба – Пландиште дужине 195 метара, пут за Горње Поњавиће укупне дужине 480 метара и 100 метара путног правца Понор – Терзићи. Радови на овим путним правцима су финснсирани тако што је Град из буџета издвојио 67% вредности радова, а учешће грађана је било 33 %.

Мештанин Никојевића Јовиша Поњавић је истакао да реконструкција постејеће и изградња нове путне инфраструктуре значи доста за ово село које се углавном бави пољопривредом и сточарством и омогућиће им бољу комуникацију са главним саобраћајницама и безбеднију испоруку пољопривредних производа.

Одлуком градског руководства значајна средства су уложена и у санацију и реконструкцију путног правца од Калдрме до центра Никојевића у површини око 3.500 м2 и ови радови су у пуном износу финансирани из градског буџета. У оквиру тих радова у овој месној заједници асфалтиран је и пут у дужини од 130 метара за породицу Милинковићи. Обзиром да је члан породице Милинковић, особа са инвалидитетом којој због честих здравстевних проблема долазе кола хитне помоћи, сада ће то, нарочито у зимском периоду, бити лакше јер асфалт који је урађен, омогућиће лакши прилаз, већу безбедност и сигурност. Овај пут по речима Милинковића за њих значи нови почетак и лакши живот.