Завршени радови на изградњи саобраћајне инфраструктуре у Кремнима
06/11/2018

Завршени радови на изградњи саобраћајне инфраструктуре у Кремнима

И поред тога што је грађевинска сезона при крају, сваки леп дан се користи за радове на изградњи саобраћајне инфраструктуре у сеоским и градским месним заједницама. У претходном периоду у месној заједници Кремна урађено је око 5.700 м2 асфалата, а уређено је и око 5 км атарских путева. У неколико засеока у претходном периоду урађена је и улична расвета.

Пет путних праваца је асфалтирано ове године у Кремнима

“Како је ова месна заједница доста удаљена од града и налази се на рубном делу подручја које припада граду Ужицу, а уједно је и велике површине, покушавамо да сваке године урадимо део инфраструктуре и омогућимо бољи живот мештанима Кремана”, рекао је Никола Максимовић, директор ЈП “Ужице развој”.

Никола Максимовић, директор ЈП “Ужице развој”

“Ове године су средства у износу од 5.000.000 динара утрошена на асфалирање пет путних праваца. Урађени су путни правци : за Митричевиће, Пашиће, Селаковиће, Филиповиће, Јанковиће, Николиће и Нешевиће”, навео је Максимовић.

Радови су заједнички финансирани удруживањем мештана и Града Ужица у односу 1:2, односно на сваки динар који су мештани дали Град Ужице је дофинансирао са два динара, како би се што већи део посла урадио.

Извођач радова ЈКП „Нискоградња“ тренутно осим у Кремнима ради и у Злакуси, Љубањама, а када је реч о градским месним заједницама, изводи радове у Улици 1300 каплара, Романијској, Бошка Бухе као и на изградњи игралишта у Улици Лазовина.