Завршена реконструкција Улице Кнеза Лазара
26/11/2018

Завршена реконструкција Улице Кнеза Лазара

Завршени су радови на реконструкцији Улице Kнеза Лазара и дела Улице 1300 каплара. Укупна вредност ових радова износи око 40 милиона динара, од којих је око 12 милиона финансирао ЈКП „Водовод“, а преостали износ Град Ужице.

Укупна вредност изведених радова на реконструкцији улице износи око 40 милиона динара

“Урађена је у целости нова фекална и кишна канализација, што је био вишегодишњи проблем грађана ове улице.  Укупна дужина улице је 320 метара, урађено је преко 2000м2 асфалта, који је рађен у два слоја”, рекао је Никола Максимовић директор ЈП Ужице развој и додао “да је сада Улица Кнеза Лазара једносмерна, од пекаре “Пањ” ка хотелу Турист на плажи”, као и да је изменом режима саобраћаја у овој улици добијено око 40 паркинг места.

Изменом режима саобраћаја Улица Кнеза Лазара је сада једносмерна од пекаре “Пањ” ка Градској плажи

Снежана Милутиновић директорка ЈКП “Нискоградња”, које је изводило завршне радове, односно сам коловозни застор, истакла је да се “мало каснило у односу на динамику која је била предвиђена, јер је било проблема око фекалне и кишне канализације. Радило се и прековремено тако да смо успели да пре већих снежних падавина асфалтирамо овај део улице и омогућимо саобраћај кроз исту”.