Завршена реконструкција тоалета у ОШ "Нада Матић"
20/09/2021

Завршена реконструкција тоалета у ОШ “Нада Матић”

Захваљујући средствима у износу од шест милиона динара, колико је издвојило Министарство просвете, науке и технолошког развоја и око четири милиона динара колико је издвојио Град за пројекат реконструкције тоалета у ОШ “Нада Матић”, ученици сада имају много боље услове. Комплетна реконструкција свих 12 тоалета је завршена.

У оквиру овог пројекта урађена је комплетна санација инсталација, замена водоводних и канализационих линија, замена постојеће санитарије, постављање керамике, решавање електро инсталација, радијаторског грејања и замена прозора. То је и прва реконструкција мокрих чворова у овој школи за 66 година, колико постоји.

Поред овог пројекта који се односи на реконструкцију тоалета, ради се и на пројекту који се односи на реконструкцију и надоградњу. У току је припрема неопходне пројектно техничке документације за нових шест учионица које ће омогућити једносменски рад.

Подсетимо, у наредном периоду очекује се и реконструкција школе на Чаковини, а у оквиру реализације пројекта Швајцарске владе у оквиру ког ће бити реконструисано неколико школских објеката у граду.