Завршен први циклус Летње школе програмирања и роботике
15/08/2023

Завршен први циклус Летње школе програмирања и роботике

У Градском културном центру одржан је јавни час Летње школе програмирања и роботике и свечана додела диплома, чиме је обележен завршетак првог циклуса ових радионица.

Током јавног часа, учесници радионица су демонстрирали своја, до сада стечена знања, тако што су извели експерименте користећи МБот роботе и примењујући обрасце стем образовања и рад са сензорима и сигналима.

Директор Градског културног центра Филип Баралић је истакао да велики одзив учесника, њих око 70, представља доказ да је сав труд уложен у реализацију овог програма био итекако оправдан.

“Овакви програми су основа и суштина рада будућег Дечјег културног центра и такви садржаји биће организовани и у будуће, као подршка учењу наших најмлађих суграђана. Наравно у складу са њиховим жељама биће реализоване и друге креативне радионице”.

Члан Градског већа за друштвене делатности Ратко Трмчић истако  је да Град са задовољством подржава овакве садржаје и најавио да ће радионице бити организоване и током школске године, у складу са школским обавезама ученика.

Радионице је водила професорка информатике Јелица Стевановић, а реализоване уз подршку кабинета градоначелнице др Јелене Раковић Радивојевић.