Завршава се реализација пројеката вредних више од 30 милиона динара
01/12/2021

Завршава се реализација пројеката вредних више од 30 милиона динара

Грађевинска сезона приводи се крају, а са њом и радови на неколико градилишта који су финансирани средствима града и ресорних министарстава.

Завршено је комлетно дечије игралиште на Тари, инвестиција вредна око 12 милиона динара за коју је Министарство заштите животне средине определило 7,6 милиона динара. Како истиче Никола Максимовић директор ЈП “Ужице развој” постављено је нових 13 играчака, урађена ограда и подлога према правилима струке тако да је игралиште поседује неопходни сертификат.

Максимовић додаје да су завршени и сви грађевински радови на пешачкој стази Царина- Крчагово чију изградњу је финансирао град средствима у износу од 7 милиона динара.

“Урађени су сви бетонски радови, у наредних 5 до 6 дана очекујемо постављање расвете, а биће постављене и  клупе и канте. Завршени су и сви радови у спортском центру у оквиру Студенског дома у Крчагову који се односе на изградњу трибина, почело је асфалтирање будућег кошаркашко – фудбалског терена, а након тога биће постављене справе, играчаке, тартан и други планирани мобилијар, каже Максимовић уз напомену да су за реализацију овог пројекта Министарство просвете и Град Ужице определили 14 милиона динара”.

Упоредо са завршетком свих актуелних радова интезивно се ради на припреми нових пројеката који ће бити реализовани током наредне године. Максимовић истиче да ће и нове инвестиције бити планиране у сарадњи са грађанима, односно према њиховим потребама.