Завршава се асфалтирање у Карађорђевој улици
31/07/2020

Завршава се асфалтирање у Карађорђевој улици

Асфалтирањем дела Карађорђеве улице у дужини од 250 метара завршава се пројекат решавања кишне канализације у Крчагову вредан више од 120 милиона динара. Јавно комунално предузеће Нискоградња изводи завршне асфалтерске радове, а улица ће од понедељка бити спремна за саобраћај.

Према речима директора ЈП Ужице развој Николе Максимовића на последњој деоници урађено је негде око 500 м ивичњака, замењен тампон, урађени су водоводни прикључци, завршена кишна канализација, извршено је измештање кабла електро-ормана.

“Ова деоница је била у неком тренутку проблематична у претходном периоду јер је била велика количина подземних вода, подземних инсталација, тако да смо заменили близу метар подлоге, и уградили нови материјал.”

У наредних месец дана комплетно ће, наводи Максимовић, бити завршени сви тротоари и прилази у овој улици чиме ће бити окончан велики пројекат рађен у склопу три улице: Хероја Јерковића, Карађорђева и Милоша Обреновића.

“Захваљујемо се суграђанима на стрпљењу, трудили смо се и увек ћемо се трудити да комплетно урадимо улицу у пуном профилу да решимо питање инсталација, асфалтирамо у два слоја и да урадимо квалитетно радове” навео је Максимовић.

Директорка ЈКП Нискоградња Снежана Милутиновић истакла је да се до краја наредне недеље очекује завршно асфалтирање и у Улици Иве Андрића.

“Интезивно се ради на крпљењу ударних рупа на градским улицама. Тренутно се раде припреме за ударне рупе у Златиборској улици која је алтернативни правац за магистрални пут. Ради се и у сеоским месним заједницама, Мокрој Гори, Луновом Селу. Такође, завршавају се радови у Месној заједници Крчагово и Сарића Осоје у дужини од 530 м.”

Извор: ТВ5/Град Ужице