Започети припремни радови на изградњи производног погона фабрике муниције "Први Партизан" на Белој земљи
31/03/2017

Започети припремни радови на изградњи производног погона фабрике муниције “Први Партизан” на Белој земљи

На локацији Даутовац на преко 70 хектара површине ових дана су започети припремни радови на изградњи производног погона фабрике муниције „Први Партизан“.
„Први Партизан“ из Ужица ће на Белој земљи, према речима директора Добросава Андрића, инвестирати преко 12 милиона евра у изградњу објеката укупне површине преко 20 000 м2.
„Тренутно највећи део производње муниције обављамо у подземном објекту и без обзира што ту имамо примењене највише стандарде у погледу безбедности, отворени простори са инжињерског аспекта имају знатну предност и за безбедност и за здравље људи који раде у фабрици. Кроз изградњу овог погона ми у једном делу проширујемо капацитете и додајемо нову производну опрему која ће подићи и квантитет али и квалитет наших производа а све у циљу задовољења потреба тржишта. Локација је изабрана на тај начин што се пратио концепт да сва безбедна производња буде у граду а да оно што представља рад са експлозивним материјама изместимо из града“- рекао је директор фабрике муниције „Први Партизан“, Добросав Андрић.
https://www.youtube.com/watch?v=r3JYGzSeaTU

Завршетак радова се очекује до новембра 2018. године када предузеће навршава 90 година од оснивања.
Градоначелник Ужица Тихомир Петковић је изразио задовољство чињеницом да тако озбиљан привредни субјекат послује на територији нашег града, знајући податак да предузеће запошљава преко 1700 људи којима је просечна нето плата око 70 000 динара, а да ће изградњом новог погона запошљавати још неколико стотина радника више.
„Град Ужице је учинио све што је у његовој моћи да помогне кад је у питању планска документација и све неопходне дозволе и наставиће и у будуће да помаже овај пројекат колико и када то буде било потребно“- рекао је Тихомир Петковић градоначелник Ужица.