Замена дотрајалих плоча на Градском тргу
28/04/2022

Замена дотрајалих плоча на Градском тргу

На основу Уговора о поверавању одржавања градских површина обложених каменим и бетонским плочама, израда и одржавање стубића и гелендера, репарације, монтаже и демонтаже тезги за уличну продају у 2022. години, који је закључен са ЈП “Стан” у оквиру кога је и редовно одржавање градских површина обложених каменим и бетонским плочама на Градском тргу, тренутно се изводе радови на поменутој локацији. Радови се изводе по налогу Градске управе за инфраструктуру и развој, јер је уочено да су неке плоче поломљене, расклимане или недостају, али и на основу сугестија грађана.

До сада су извршени радови на замени плоча на пешачкој стази од главне улице са доње стране до горњег дела према Народном позоришту, а у току су радови на централном делу Градског трга, који је у складу са извођењем радова и прописно обележен. Уколико временски услови буду повољни радови ће бити завршени до 15. маја.

Замена, поправка и уградња поломљенх плоча на Градском тргу представља део редовне делатности овог јавног предузећа, а у циљу функционалне пешачке инфрасруктуре Града Ужица. Са истим циљем недавно су завршени радови на уређењу пешачке стазе код ОШ “Нада Матић”.

Завршени су и радови на постављању заштитне ограде на кружном току код Народног музеја.

У току овогодишње грађевинске сезоне биће уређено још неколико јавних површина а радиће се и на замени дотрајалог мобилијара.