"Заједно градимо бољу будућност"
28/05/2021

“Заједно градимо бољу будућност”

Поводом обележавања „Недеље борбе против дистрофије “Савез дистрофичара Србије са својом чланицом Удружењем дистрофичара З.О. Ужице под мотом „Заједно градимо бољу будућност“ организовао је завршну централну манифестацију на Градском тргу у Ужицу.

Недеља борбе против мишићне дистрофије установљена је 1973. године и од тада се обележава сваке године, а ове је обележена низом активности међу којима су онлајн кампања на друштвеним мрежама, састанци са надлежнима у ресорном министарству и централна манифестација. Ове године тај догађај уприличен је на Градском тргу у Ужицу уз подршку Министарства за рад запошљавање и борачка и социјална питања и Града Ужица. По речима Предрaга Бакића председника Савеза дистрофичара Србије, ово је начин да се скрене пажња јавности на проблеме и могућности особа са инвалидитетом.

“Централни део манифестације представља изложба слика на форексу „Савез дистрофичара Србије кроз време“, а укључени су ученици Основних школа Краљ Петар II и Алекса Дејовић као и ученици Уметничке школе из Ужица. Хвала свима који су подржали ову манифестацију и надам се да ће и у будућности бити бољих услови за живот особа са инвалидитетом у локалној заједници.”

Град Ужице пружа пуну подршку свим Удружењима особа са инвалидитетом каже Слободан Грбић члан Градског већа за социјалну политику.

“Захвалио би се представницима свих удружења особа са инвалидитетом што су по ко зна који пут показали да су јединствени, да се међусобно подржавају и сви можемо много од њих да научимо. Испред Града могу да кажем да су они нама велика помоћ и подршка јер окупљају велики број чланова, раде са њима, олакшавају њихове потребе, а Град се труди да у складу са својим могућностима даје максималну подршку.”

Свој дан данас обележава Удружење мултипле склерозе, а сутра ће Удружење Јефимија организовати традиционалну акцију “Цвет који живот значи”.