За очување земљишта на Тари 7,5 милиона динара од Министарства за заштиту животне средине
13/07/2021

За очување земљишта на Тари 7,5 милиона динара од Министарства за заштиту животне средине

Заменик градоначелника Ужица Драгољуб Стојадиновић потписао је са министарком заштите животне средине Иреном Вујовић уговор о суфинансирању реализације пројекта заштите и очувања земљишта као природног ресурса на Тари, за шта ће Град Ужице из буџета министарства добити 7,5 милиона динара.

Ужице је једна од 43 локалне самоуправе у којима ће бити суфинансирани еколошки пројекти за које је Министарство за заштиту животне средине определило 333 милиона динара.

“Овом приликом желим да похвалим градове и оптштине за квалитетно припремљене пројекте чија ће реализација омогућити бољи живот грађанима. Средства која додељујемо намењена су за санацију локација на којима су некада биле депоније, ерозивног земљишта, одрона, клизишта. Циљ нам је да на месту девастираног земљишта буду изграђени еко паркови и зелени простори које ће грађани моћи да користе,истакла је после потписивања уговора министарка Ирена Вујовић.

У реaлизацији пројекта изградње еколошког парка на Тари, Град Ужице учествује са око 3,2 милиона динара тако да је укупна вредност пројекта више од 10 милиона динара.

Нредних дана очекује се расписивање тендера за избор извођача а уговором је предвиђено да пројекат буде реализован до 30. новембра ове године.