За изградњу препумпне станице у Турици 20 милиона динара
24/06/2021

За изградњу препумпне станице у Турици 20 милиона динара

Изградњом препумпне станице у овој години биће настављени радови на решавању проблема фекалне канализације у Турици. За ту намену опредељено је 20 милиона динара из буџета Града, тендер је расписан, а почетак радова очекује се у јулу или августу месецу.

По речима Николе Максимовића директора ЈП “Ужице развој” ово је друга фаза радова на решавању проблема фекалне канализације.

“У току прошле године завршили смо прву фазу, извршено је комплетно постављање главног колектора у дужини од 1 300 м и за ту намену Град је издвојио око 14,5 милиона динара. Имали смо у том делу проблеме са имовинско правним односима, морали смо да мењамо пројекат главног колектора да га усаглашавамо са приватним парцелама кроз које пролази. Прва фаза је завршена, а наредна подразумева изградњу препумпне станице. Ово је прилика да позовемо све заинтересоване инвеститоре да се јаве 7. јула када се отвара тендерска документација”.

За изградњу препумпне станице, која ће фекалну канализацију из Турице преусмеравати у централни колектор, Град је издвојио 20 милиона динара. Како истиче Максимовић планирано је да радови трају око 90 дана.

“Поред средстава која су издвојена за ову годину завршена је и документација за прикључење на главни колектор око 45 домаћинстава из три улице Станоја Главаша, Милана Верговића и Исидоре Секулић. Вредност тих радова који ће уследити након завршетка препумпне станице процењена је на око 35 милиона динара. Надамо се да ћемо имати коректну сарадњу са суграђанима у поменутим улицама, како би могли део по део да вршимо прикључење”.

Поред решавања дугогодишњег проблема фекалне канализације у Турици се ради и на кишној канализацији и путној инфраструктури. Кишна канализација и комплетна реконструкција урађена је током прошле године у улицама Иве Андрића и Душана Поповића, а у плану је још пар улица за ову годину.