За 656 ђака првака у Ужицу од Града школски прибор и по 5 хиљада динара
31/08/2021

За 656 ђака првака у Ужицу од Града школски прибор и по 5 хиљада динара

Услед актуелне епидемиолошке ситуације свечаности поводом пријема ђака првака у свим ужичким основним школама организоване су данас, а на територији Града Ужица у школске клупе први пут је село њих 656. Град им је обезбедио поклоне, а представници градског руководства пожелели срећан почетак школовања.

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић пожелела је срећан почетак нове школске године свим ученицима, а обратила се и првацима у ОШ “Душан Јерковић”.

“Данас сте сви сигурно веома узбуђени баш као и ја, јер имам ту част и задовољство да вас поздравим испред вашег града Ужица, да вам пожелим срећан почетак школавања и једног новог раздобља у вашем животу. Неће ми родитељи и ваши учитељи замерити ако вам кажем да се на првом месту пуно дружите и кроз игру учите прва слова и бројеве јер знајте да управо у школи стичете прве пријетеље и другаре. Ја ћу вам пожелети да израстете у добре и поштене људе и да будете понос свих нас. Важно је да чувате себе и вашу околину, да помажете једни другима али и да велике успехе, којих ће кроз школовање сигурно бити, делите са вашим другарима, учитељима и родитељима. Ђаци прваци, добро дошли у школско доба у школске клупе и учионице и нека вам сваки дан школовања буде леп и посебан као овај данас.”

Градоначелница је саопштила и да ће ове године поред школског прибора, који је Град већ обезбедио за све ученике првог разреда, они добити и по пет хиљада динара.

Прва Основна школа Краља Петра другог и ове године уписала је највише ученика. Срећан и успешан почетак школске године пожелео им је Драгољуб Стојадиновић заменик градоначелнице Ужица.

“Поштовани професори, учитељи, директори, родитељи драги наши ђаци прваци данас почињете једно ново поглавље у вашем животу. Верујте ми да је школовање најлепши период вашег одрастања. Данас су многи од вас уплашени неки су нестрпљиви да седну у клупе, али верујем да сте сви срећни. Школовање је период у коме стичете нова знања, а запамтите знање је најјаче и најважније оружје. Желим вам много среће, много успеха, много лепих оцена. Када научите прва слова запишите ваше снове и жеље и тежите ка томе да их остварите. У име градског руководства у своје лично име желим вам срећан почетак ђачког доба.”

У издвојеним одељењима ОШ “Алекса Дејовић” у Севојну 24 првака и њихове родитеље поздравио је Ратко Трмчић члан Градског већа за друштвене делатности:

“Ово је и за децу и за родитеље догађај који се памти. У име Града желим им што безбрижније школске дане са доста дружења и много петица. Драго ми је да сви ђаци од првог до осмог разреда редовно крећу у школу као што је то било и пре короне, надамо се да ће сви бити бити дисциплиновани и да ћемо на прави начин искористити ову могућност. Позивам просветне раднике да се вакцинишу јер је то безбедно и за све нас, за ученике и уопште за здравље”.

У ОШ ” Нада Матић” ђаке прваке поздравио је члан Градског већа Иван Станисавњевић.

“Велика ствар како за родитеље тако и за децу, сигуран сам да ћете заједно успети све да превазиђете. Наша дечица су наше богатство и сигуран сам да ће у школовању које им предстоји обликовати себе и уживати и да ће на крају свог школовања, када за то дође време понети само лепе успомени. Честитам вам полазак у школу, здрави и срећни били.”

Осим ђака првака данас су обављене и прозивке предшколаца, а градоначелница Ужица др Јелена раковић Радивојевић поздравила је полазнике Предшколске установе Коцкица са којом Град има одличну сарадњу.

“Колико нам је важно да деца предшколског узраста имају своја места у вртићима говори и податак да је град на последњој седници Скупштине донео одлуку о увећању субвенционисаног дела са 50 на 70 одсто. Тиме се стичу услови и за проширење капацитета Предшколске установе Коцкица што ће значајно утицати и на листу чекања деце за пријем у Предшколску установу Ужице.”

Градоначелница је свим предшколцима, њиховим родитељима и васпитачима пожелела пуно лепих тренутака у наредном периоду са жељом да потпуно спремни, следеће године буду, поносни ђаци прваци.