Вредна донација ужичком Дому здравља од народа Јапана
23/02/2018

Вредна донација ужичком Дому здравља од народа Јапана

На свечаној церемонији потписивања уговора о донацијима, којима су подржани пројекти за основне поптребе становништва Србије, уприличеној јуче у Амбасади Јапана у Београду ужички Дом здравља је добио 74.863,00 евра. Ова донација је намењена за куповину амбулантних кола, стоматолошког рендген апарата и ултразвука за гинекологију.

Заменик градоначелника Немања Нешић и амбасадор Јапана у Србији Ђунићи Марујама на потписивању Уговора о донацији

Заменик градоначелника Ужица Немања Нешић захвалио се Влади Јапана на донацији и подсетио да то није прва помоћ која у град на Ђетињи стиже из Земље излазећег сунца.

Директор Здравственог центра Ужице Милош Божовић je рекао да је од Јапана у Општу болницу до сада стигао мамограф и неколико аутомобила, а да је садашња донација дошла у право време, јер дентални рендген апарат већ дуже време не ради на одељењу стоматологије.

Амбасадор Јапана у Србији Ђунићи Марујама

По речима амбасадора Јапана Ђунићија Марујаме донације имају за циљ да подрже социјални развој кроз пројекте за основне потребе становништва. Од 1999.године у Србији је реализовано 207 оваквих пројеката у вредности преко 13,2 милиона евра, док укупан износ јапанске помоћи Србији у току истог периода премашује 507 милиона евра.

Осим Ужица донације је добило још једанаест локалних организација у Републици Србији, а укупна вредност свих пројеката за чију реализацију је Влада Јапана обезбедила средства је 880.045,00 евра.