Возићем од Градске плаже до Стапарске бање
12/07/2018

Возићем од Градске плаже до Стапарске бање

Сви који желе да трасом Зелене стазе дођу од Градске плаже до Стапарске бање могу да то учинити и туристичким возићем који већ од данас саобраћа четири пута дневно.

Поласци са плаже од Старог железничког моста су у 9:30, 11:00, 15:00 и 16:30 часова, а повратак из Стапарске бање 45 минута касније у односу на полазак, док ће викендом по потреби бити и додатних полазака. Цена карте у једном правцу је 100 динара, а повратне је 150 динара. За децу млађу од 7 година карте се неће наплаћивати. Возић до Стапарске бање путује око 25 минута и може да превезе 50 путника.

За децу до 7 година старости карта се неће наплаћивати

Возић је у власништву породице Лукић и луна парка Обилић који су уложили око 1,5 милион динара у уређење простора на траси ка Стапарској бањи, а град Ужице их је ослободио свих такси за коришћење трасе у наредних пет година.

„Највише средстава је уложено у проширење моста у Турици и проширење платоа код Старог железничког моста који ће служити за окретање возића, а и као видиковац ка хидроцентрали“, рекао је власник луна парка Зоран Лукић.

По четири поласка туристичког возића свакога дана

У наредном периоду и Стапарска бања до које ће возић саобраћати добиће ново рухо у оквиру пројекта за који су град Ужице и Министарство туризма издвојили три милиона динара.

„Простор ће бити партерно уређен, поставићемо низ излетничких садржаја, дрвене кућице и уредити простор за роштиљање, па ће осим пензионерима он бити на услузи и родитељима са децом, младим људима и прилагођен особама са инвалидитетом“, рекла је Снежана Милисављевић из Регионалне агенције Златибор.

У наредном периоду и Стапарска бања до које ће возић саобраћати добиће ново рухо у оквиру пројекта за који су град Ужице и Министарство туризма издвојили три милиона динара

Заменик градоначелника Ужица Немања Нешић је најавио да ће бити настављено асфалтирање ка брани Врутци, уређени локалитети Стапарска градина и пећина Мегара.

„Стапарска градина је налазиште из доба неолита, а пећина Мегара са водотоком представља фантастичан туристички потенцијал. Чекамо резултате пројекта прекограничне сарадње у вези са Стапарском градином за који смо конкурисали са градом Тузлом који је већ уредио сличан локалитет. Надамо се реализацији пројекта идуће године“, рекао је Нешић.

Он је навео да је у току и јавна набавка за изградњу зип лајна од Читакове стене до Старог града, за који је град Ужице добио три милиона динара од Министарства туризма, као и да се његово пуштање у рад очекује крајем августа.

Извор: www.zoomue.rs