Волонтерима Црвеног крста Ужице бесплатно коришћење Градског базена
08/06/2021

Волонтерима Црвеног крста Ужице бесплатно коришћење Градског базена

Одлуком Градског већа волонтерима Црвеног крста омогућено је бесплатно коришћење Градског базена у Ужицу у трајању од 30 дана. То је по речима Ивана Станисављевића члана Градског већа још један од начина да им се град одужи за несебично залагање и труд од почетка пандемије вируса ковид 19.

Иван Станисављевић

“Волонтери Црвеног крста Ужице најпре су несебично притекли у помоћ током ванредног стања, а огроман допринос дају и сада у процесу имунизације становништа. Можемо бити поносни на све њих и сигурни смо да ће и у наредним годинама бити на располагању суграђанима. И ова одлука практично је наставак активности којима желимо да се на неки начин одужимо онима који су били на првој линији борбе са ковидом 19”, каже Станисављевић уз подсећање да је за здравствене раднике Град обезбедио седмодневни одмор на Златибору.

У име 250 активних волонтера Црвеног крста Ужице, а нарочито њих 91 који су ангажовани од почетка пандемије захвалио се Драгомир Ћитић секретар Црвеног крста Ужице.

“Надамо се да се враћамо у мирнодопски део како би могли да функционишемо и да радимо, као и да вршимо едукацију младих што је и циљ Црвеног крста. Такође, циљ Црвеног крста је да створимо младе људе који ће пре свега да буду добри људи и на услузи свом граду”.

Како истиче Бранко Богићевић директор ЈП ” Велики парк”, ова установа се са задовољством одазвала акцији коју је покренуо Град за волонтере Црвеног крста.

“У договору са њима, за волонтере су резервисани одређени термини, и то понедељком, средом и петком од 9 до 12 часова и то су термини одређени због почетка летње сезоне и очекиваних гужви. Позивамо волонтере да дођу у што већем броју и искористе ову могућност”.

Званично летња сезона на Градском базену је почела 1. јуна, отворена је тераса, а на снази је летњи ценовник, где су заступљене породичне, полудневне, дневне карте, а најпопуларнија тренутно је тромесечна карта чија је цена 5000 динара за целу сезону. У складу са уредбом Владе Републике Србије поштују се и примењују све епидемијске мере.