Више од милион евра у овој години из Министарства заштите животне средине
27/08/2021

Више од милион евра у овој години из Министарства заштите животне средине

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић потписала је са министарком заштите животне средине Иреном Вујовић уговор о додели средстава по јавном конкурсу за суфинансирање пројеката превенције нелегалног одлагања отпада и уклањања у 2021. години.

“Задовољство ми је да још једном истакнем одличну сарадњу и велику подршку министарства за заштиту животне средине, која је евидентна и за наш град јако важна”, истакла је након потписивања уговора градоначелница Ужица, др Јелена Раковић Радивојевић.

“После добијених 96 милиона динара за санацију и проширење тела депоније Дубоко,готово 30 милиона динара за мере енергетске ефикасности, гасни генератор у вртићу Бамби, пошумљавање, игралиште на Тари данас смо потписали уговор о коришћењу додатних 1,2 милиона динара за цишћење дивљих депонија на сливном подручју акумулације Врутци као и прикупљање, одвоз и депоновање комуналног отпада на том подручју.

Узимајући у обзир да смо у претходних годину дана, кроз више пројеката управо из Министарства за заштиту животне средине добили директна средства у износу од готово милион еура, верујем да ће тако бити и у времену које је пред нама јер наш је задатак да суграђанима обезбедимо што здравију животну средину, наишао је на потпуно разумевање од стране ресорног министарства.

Град Ужице је за пројекат “Уклањање дивљих депонија и плутајућег отпада и успостављање услова за прописно сакупљање, одвоз и депоновање отпада у сливу акумулације Врутци добио 1,2 милиона динара. На овај износ додају се и средства Града, тако да је укупна вредност пројекта 1,5 милиона динара.

Иначе, данас је министарка заштите животне средине Ирена Вујовић најавила да ће у наредним данима посетити Ужице, како би се и сама уверила у све што је, захваљујући средствима опредељеним од овог министарства, до сада урађено.