Више од 70 милиона динара улагања у МЗ Турица
20/01/2022

Више од 70 милиона динара улагања у МЗ Турица

Град Ужице је буџетом за 2022. годину обезбедио преко 70 милиона динара за инвестиције и инфраструктурне радове на територији МЗ Турица. Поред улагања у инфраструктуру и недостајућу фекалну канализацију у плану је и изградња савременог дечијег игралишта.

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић подсећа да је приоритет у овој години наставак радова на успостављању мреже фекалне канализације, чијом изградњом се делом решава и проблем загађења реке Ђетиње.

“Поред завршетка радова на препумпној станици у овој години око 130 домаћинстава биће прикључено на примарну мрежу. Настављамо и радове на уређењу корита реке Ђетиње и изградњи обалоутврда. У овој години добићемо и веома важан документ, План развоја детаљне регулације, којим ће бити дефинисани циљеви развоја Турице у наредним годинама. Сигурни смо да ће ова месна заједница добити много више нових садржаја и много боље услове за живот грађана у њој”.

Никола Максимовић директор ЈП „Ужице развој“ истиче да ће Турица бити велико градилиште у овој години.

“Одвојили смо 12 милиона за асфалтирање путних праваца и то за завршетак улице Иве Андрића где ће бити урађена комлетна реконструкција уз изградњу кишне канализације. Поред тога биће завршено асфалтирање улице поред школе у Турици и асфалтирање дела Улице Исидоре Секулић. Очекујемо и да у зависности од потреба МЗ  извршимо асфалтирање и реконструкцију још неколико улица. Такође, једна од инвестиција је изградња дечијег игралишта за које је опредељено 12,5 милиона динара”

Максимовић додаје да је Град у овој години определио око 45 милиона динара за секундарну мрежу фекалне канализације.

“Изграђен је главни колектор у дужини од 1,3 километра, завршено је 80 одсто радова на изградњи препумне станице и наредни корак је прикључење око 130 домаћинстава у току ове године. Наравно након почетка радова на обилазници и петље на Сињевцу овај део града биће повезан магистралним путем са Златибором. Такође, идеја је да се уради комлетно обалоутврда и санација корита реке Ђетиње у договору са ЈП “Србијаводе” и надлежним институцијама и да се тај простор осигура, а након тога на њему изграде одоговрајући садржаји.”

Светислав Вермезовић председник МЗ Турица задовољан је урађеним.

“Драго ми је што је Град у претходне две године, што није био случај раније, прилично уложио у ову месну заједницу и надам се да ће наставити да улаже. Оно што је потребно је да више обратимо пажњу на децу и омладину, дакле треба нам више спортских садржаја. Турица има спортски терен али сматрам да треба за најмлађе обезбедити мобилијар и игралиште. Надамо се да ће почети реализација пројекта Спортског центра Турица, али и да ћемо наставити са асфалтирањем свих улица које смо започели”.