Више од 50 милиона динара из градског буџета за спорт у Ужицу
24/01/2020

Више од 50 милиона динара из градског буџета за спорт у Ужицу

На предлог стручне Комисије за оцену годишњих и посебних програма у области спорта, у буџету Града Ужица за 2020. годину, опредељено је 50,2 милиона динара.

Фото: Из архиве

Највише новца око 33 милиона динара намењено је спортским организацијама за реализацију годишњих програма. Чланица Градског већа задужена за спорт Марија Трмчић Богојевић је навела да су укупно 63 клуба испунила услове за доделу тих средстава, док је у буџету опредељено и 500 хиљада динара за здравствену заштиту спортиста и 500 хиљада за награде спортистима за њихове успехе на међународним и домаћим такмичењима.

“Преостали износ од 16 милиона динара намењен је за посебне програме који ће се, током године кроз јавне позиве, определити клубовима. Средства су опредељена на основу одређених критеријума. Клубови који аплицирају су дужни да доставе документацију као доказ о својим резултатима и бројности, стручним кадровима. Традиција је битна, а приоритет су добри резултати и примат је на клубовима који окупљају највећи број спортиста у граду, имају дечије школице спорта, спортисте који остварују добре резулате и који су добри репрезенти нашег града.”-рекла је Трмчић Богојевић.

Чланица Градског већа задужена за спорт Марија Трмчић Богојевић (Фото: Из архиве)

Поред средстава који се опредељују кроз овај програм из буџета града биће подржан и наставак радова на спортској дворани у Крчагову, инвестицији која је један од приоритета у овој години: “Циљ је свима нама да се та хала што пре оспособи, пошто у граду постоји дефицит простора за тренинге и за редовне физичке активности у оквиру школа, како би наши спортисти имали више простора и боље услове за тренинг. Такође, одређена средства опредељена су и за Спортски савез Ужице који организује бројне програме.”- наводи чланица Градског већа за спорт.

Извор: ТВ 5 Ужице/ Град Ужице