Више од 15 милиона динара уложено у реконструкцију главних саобраћајница у Равнима, Дрежнику, Никојевићима и Скржутима
05/09/2018

Више од 15 милиона динара уложено у реконструкцију главних саобраћајница у Равнима, Дрежнику, Никојевићима и Скржутима

Асфалтирањем у Никојевићима настављени су радови на изградњи нове и реконструкцији постојеће путне инфраструктуре у сеоским месним заједницама. По речима директора ЈП “Ужице развој” Николе Максимовића, Град Ужице је, прошле и ове године, само у реконструкцију путних праваца на овом подручју уложио преко 15 милиона динара.

Максимовић: “Град Ужице је прошле и ове године, само у реконструкцију путних праваца на овом подручју, уложио преко 15 милиона динара

“Данас се завршава асфалтирање трећег од укупно четири путна правца колико је уговорено преко удруживања са грађанима у Никојевићима. У овој месној заједници је кроз удруживање са грађанима уговорено радова у вредности око 3,5 милиона динара, а поред тога биће урађено и око 4000 м2 асфалта, односно радови у вредности око 4,5 милиона динара, које ће у потпуности финансирати Град Ужице”, рекао је Максимовић и додао да се поред четири уговорена путна правца у Никојевићима ради и реконструкција главне саобраћајнице до Калдрме.

8 милиона динара је вредност радова на изградњи нове и реконструкцији постојеће инфратсруктуре у МЗ Никојевићи

Члан Градског већа задужен за координацију рада са месним заједницама Владимир Синђелић је истакао да се првенствено водило рачуна да саобраћајнице којима саобраћа градски превоз буду реконструисане, а након тога и путни правци које користи велики број становника ових села, а све то у складу са одлукама савета ових месних заједница и додао да ће завршетком ових радова бити комплетирана реконструкција свих главних саобраћајница ка Равнима, Дрежнику, Никојевићима и Скржутима.

Председник месне заједнице Никојевићи, Богдан Богдановић је истакао да је реконструкција путне инфраструктуре дошла у право време јер је била неопходна како би млади људи, којих у овом делу града има доста, остали у својим домаћинствима и наставили да се баве пољопривредом. “Сви ови радови, почевши од асфалтирања и изградње саобраћајница, преко реконструкције постојећих путева до изградње водовода значе у буквалном смислу опстанак ове месне заједнице”, рекао је Богдановић.