Венци и помен у знак сећања на значајне догађаје
05/07/2021

Венци и помен у знак сећања на значајне догађаје

У Градској општини Севојно код ОШ “Алекса Дејовић” одржан је помен и положени венци на спомен обележје, а поводом 80 година од значајних догађаја антифашистичке борбе у Другом светском рату 4. јула који се некада обележавао као Дан борца, 7. јула Дана устанка народа Србије и Дана општине Севојно који ће бити обележен 26. јула.

Венце су положиле делегације Градске општине Севојно, Удружења бораца Севојно које је организовало скуп, ужичког СУБНОР-а, СУБНОР-а Бајине Басте, Удружења потомака ратника “Мајор Коста Тодоровић”, Удружења пензионера Севојна, Удружења ветерана Златиборског округа и Ужица, Удружења ветерана Чајетине, Социјалистичке партије Србије и ПУПС-а. Венац је положила и сестричина народног хероја Алексе Дејовића, Гордана Брадоњић, а помену је присуствовао и члан Градског већа за социјална питања Слободан Грбић.

На велике подвиге Севојничана и жртву коју су поднели за слободу присутне је подсетио Војин Мрђа секретар СУБНОР-а. Овом приликом најавио је да ће централна манифестација обележавања значајних датума 80. годишњице устанка у Другом светском рату бити одржана у Ужицу 24. септембра ове године симболично на дан стварања Ужичке републике који је Ужице у Титовој Југославији славило као Дан општине.