Велика улагања у путну инфраструктуру се настављају
10/07/2024

Велика улагања у путну инфраструктуру се настављају

“Квалитетна инфраструктура један је од основних предуслова за бољи живот грађана и зато огромну пажњу и финансијска средства усмеравамо у реконструкцију градских улица и асфалтирање сеоских путева”, истакла је градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић, после обиласка радова на асфалтирању у улици Бранка Поповића.

Уз захвалност на подршци и препознавању значаја реконструкције ове улице, Милета Шишић и Лука Мандић истакли су да је ово први озбиљни радови у улици која је урађена пре 36 година.

“Плашили смо се да ће улица бити само окрпљена, међутим ово је права ствар и нама ће у великој мери олакшати свакодневно функционисање. Добили смо гас, имамо водовод, каналаизацију, сада и нови асфалт и све то допринеће да се у овом насељу боље живи”, нагласио је Мандић.

Према речима градоначелнице Ужица др Јелене Раковић Радивојевић у овој улици урађено је пресвлачење новим асфалтом у дужини од 600 метара за шта је опредељено 5,5  милиона динара. Истовремено ЈКП “Нискоградња” ради и у Улици Радничког батаљона деоницу од око 200 метара.

“Наравно поред буџетских, ту су и нама веома значајна средства, која за ове намене опредељује држава. Око 209 милиона динара вредан је национални пројекат ЛИД, чија реализација ускоро почиње. 125 милиона биће уложено у комплетну реконструкцију Градске, Ратарске, Бањичке и Улице Норвешких интернираца, а надамо се да ће нам бити одобрен и пројекат који се односи на реконструкцију магистралног пута на Белој Земљи. Такође, у току су и радови у нашим сеоским месним заједницама где радимо удруженим средствима са мештанима, према њиховим приоритетима и предлозима. Машине су тренутно у Карану, Волујцу, Биосци и Стапарима”, нагласила је градоначелница.

“Сигурно можемо бити поносни на све урађено у протеклом периоду, јер реч је о стотинама километара новог асфалта, који људима у нашим селима омогућава квалитетнији живот и лакше функционисање. Настављамо, са жељом да сваки метар пута у селима буде асфалтиран, али и да наше градске улице задовоље потребе свих учесника у саобраћају”.

Градоначелница истиче и да ће се током ове грађевинске сезоне релизовати и сви остали послови везано за изградњу недостајуће кишне и фекалне канализације, водоводне и гасоводне мреже, расвете.

Сви актуелни радови изводиће се ових дана у складу са временским приликама, односно актуелним високим температурама, истиче Милош Миливојевић директор ЈП “Ужице развој”.

“Организовали смо рад тако да асфалтна база креће са радом у 4.30 часова, па се асфалтерски радови изводе у раним јутарњим часовима, након чега радници ЈКП “Нискоградња” престају са радом. Све то условиће и одређено продужење рокова, али нама је здравље и безбедност људи на првом месту, па ћемо у складу са тим и изводити све радове на отвореном”, закључује Миливојевић.