Ужички програм локалног партнерства - УДРУЖИМО СЕ
10/04/2020

Ужички програм локалног партнерства – УДРУЖИМО СЕ

Град Ужице је од стране Министарства за државну управу и локалну самоуправу проглашен за локалну самоуправу са најбољом праксом у области Транспарентност и учешће јавности у раду локалне самоуправе (пројекат УДРУЖИМО СЕ у оквиру програма „Реформа пореза на имовину“ и РЕЛОФ-а, које финансира швајцарска влада) и добио је годишњу награду вредну 2,6 милиона динара. Поред средстава из Буџетског фонда Министарства, а у циљу оснаживања подршке развоју и примени принципа добре управе, односно спровођења Ужичког програма локалног партнерства – УДРУЖИМО СЕ, Град Ужице је награђен и додатним финансијским средствима у износу од 960.000 динара, која додељује Стална конференција градова и општина из буџета програма „Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености – Swiss PRO“, који реализује Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС).

Сва ова средства у укупном износу од 3.560.000 динара биће употребљена за финансирање једног пројекта који ВИ изаберете. Гласањем за један од три понуђена пројекта доприносите повећању укључености грађана у процес доношења одлука. Свој глас можете дати до краја априла.

Реконструкција малог парка - 1
Реконструкција малог парка - 2
Реконструкција малог парка - 3
Реконструкција малог парка - 4

Реконструкција Малог парка

Реконструкцијом дела Малог парка око еснафске чесме предвиђа се поплочавање тла гранитним плочама и формирање новог места окупљања Ужичана. Зона интервенције обухвата стазу дуж улице Димитрија Туцовића, као и њено проширење у виду платоа који обухвата постојећу чесму и продире према унутрашњости парка. Тиме се формира ново „одмориште” којим доминира вода.

Mobilijar na Megdanu2
Mobilijar na Megdanu5
Mobilijar na Megdanu1
Mobilijar na Megdanu4

Изградња дечјег игралишта на Мегдану

Игралиште на Мегдану је још једна мирна оаза у центру града која завређује живост коју ће јој донети наши најмлађи суграђани. Простор у Улици Вуколе Дабића, такозвани ,„базар”, на Мегдану, који је тренутно девастиран и неуређен, реконструкцијом и заменом дела бехатон плоча и постављањем „тартан” облоге безбедне за игру деце, као и нових справа, развеселиће и децу и родитеље новом безбедном и уређеном површином у центру града.

Igralitte na Gradskoj plaºi6
Igralitte na Gradskoj plaºi1
Igralitte na Gradskoj plaºi5
Igralitte na Gradskoj plaºi4
Igralitte na Gradskoj plaºi3
Igralitte na Gradskoj plaºi2

Реконструкција игралишта за мали фудбал на Градској плажи

Терен за мали фудбал на Градској плажи је још један спортски терен у граду који је посећен и кога је неопходно, након вишегодишњег коришћења, преуредити. Реконструкција постојећег терена подразумева замену дотрајале вештачке траве, као и замену и фарбање дотрајале ограде и формирање трибина колико је то просторно могуће.

Гласај за један од три понуђена пројекта
×