Ужички пољопривредници у Италији и Словенији
21/02/2018

Ужички пољопривредници у Италији и Словенији

Ужички пољопривредни произвођачи су синоћ отпутовали у студијску посету Италији и Словенији коју је организовао Град Ужице. Циљ посете је упознавања наших пољопривредних произвођача са искуствима, знањем и вештинама пољопривредних произвођача и осталих актера у области пољопривреде и руралног развоја у земљама западне Европе.

“Након неколико деценија успели смо да за 65 пољопривредних произвођача са територије града Ужица организујемо студијску посету у земље западне Европе. Студијска посета садржи четири тематска дана са различитим садржајима који су прилагођени структури пољопривредне производње карактеристинче за наш крај. Циљ је да наши пољопривредници упознају модерне трендове и тенденције како у воћарској тако сточарској производњи”, рекао је заменик градоначелника Ужица Немања Нешићи додао “Наша је жеља да након њиховог повратка, након сагледавања свих добрих и позитивних страна али и евентуалних негативних страна студијске посете исту уобличимо и можда на јесен имамо нову студијску посету за наше пољопривреднике.”

Један од путника Жељко Костић, пољопривредни произвођач из Трнаве је истакао да се нада да ће кроз ово студијско путовање научити нешто ново из области воћарства и сточарства и да ће искуства западних земаља моћи да примени на свом газдинству.

За реализацију ове студијске посете Град Ужице је издвојио око 1,5 милиона динара, уз кофинансирање пољопривредних произвођача.