Ужичке установе културе ускоро у редовном режиму рада
22/04/2020

Ужичке установе културе ускоро у редовном режиму рада

Установе културе са територије града Ужица постепено се враћају у редован режим рада. Чланица Градског већа Града Ужица задужена за друштвене делатности Марија Трмчић Богојевић наводи да је препорука Министарства културе да се првенствено успоставе редовне активности у музејима, галеријама, архивима и библиотекама.

Марија Трмчић Богојевић, чланица Градског већа Града Ужица задужена за друштвене делатности

“Наше установе културе су и у претходном периоду биле активне, неке од њих нису ни прекидале свој рад, попут Историјског архива, Градске галерије и Народног музеја, осим што је контакт са корисницима био сведен на минимум.

Све ове установе ће већ од сутра бити на располагању корисницима, док ће наши суграђани имати прилику да користе услуге наше ужичке библиотеке од петка.”

Народна библиотека Ужице

Директорка Народне библиотеке Ужице Душица Мурић наводи да ће ова установа од петка почети са пружањем услуга суграђанима, али у мало измењеном режиму од редовног: “Наши суграђани ће од сутра од 8.30 до 11.30 моћи да на број телефона 514 578 или путем мејл адресе narodnabibliotekauzice@gmail.com доставе своје податке: име, презиме, број чланске карте и публикације које желе да позајме. Те публикације ће моћи да преузму сутрадан од 11.30 до 15 часова у холу библиотеке где ће бити постављена два пулта, један за дечије одељење и један за одељење за одрасле.”

Директорка је навела да корисници који хоће да врате књиге у библиотеку могу то учинити тако што ће их оставити у кутију за то намењену, а која ће бити постављена на улазу у ову установу.

“Сви корисници морају поштовати мере предострожности и користити заштитне маске и рукавице, као и прописано растојање од два метра једни од других”-навела је Мурић уз напомену да ће у простор библиотеке улазити по двоје корисника.