Ужичка новинарска школа за младе, пријаве до 7. новембра
28/10/2022

Ужичка новинарска школа за младе, пријаве до 7. новембра

Удружење “UžiceMedia” у сарадњи са Канцеларијом за младе града Ужица организује бесплатну новинарску школу за младе Ужица и Севојна под називом “Ужичка новинарска школа”. Циљ конкурса је да се анимирају млади људи да се баве новинарском професијом, јер у ужичким локалним и регионалним медијима има мало младих новинара.

Током радионица посебна пажња биће посвећена правопису, правилном говору, јавном наступу, пошто су језик и култура изражавања важни за све који се баве новинарством. Такође, предвиђено је савладавање основних новинарских облика изражавања, креирање медијских садржаја и теренски рад. Полазници ће учити од искусних ужичких новинара који годинама раде у локалним и регионалим медијима и дописника националних медија из Ужица.

Обука ће бити реализована у новембру и децембру месецу, а заинтересовани пријаве могу слати до 7. новембра на адресу uzice.media@gmail.com.

Радионице се организују у оквиру пројекта “Ужичка новинарска школа” који је подржан од Града Ужица у оквиру јавног конкурса за финансирање/суфинансирање програма за омладину у 2022. години.