Ужичка академска парламентарна унија и "Васкрсни, Србијо"
22/12/2018

Ужичка академска парламентарна унија и “Васкрсни, Србијо”

У ужичком Народном позоришту, у понедељак, 24. децембра у 19,30 часова, одржаће се Свечана академија “Васкрсни, Србијо”-(пре) 100 година (после)  коју је припремила Ужичка академска парламентарна унија. Тим поводом данас је одржана конференција за штампу на којој су чланови Организационог одбора, Бранислав Митровић, председник и Жана Бојовић, представили овај пројекат чији је аутор проф. др Данијела Василијевић, руководилац хора и оркестра проф. др Данијела Судзиловски и мизансцен Хаџи Немања Јовановић, глумац.

Говорећи о многобројним пројектима Ужичке академске парламентарне уније, председник Бранислав Митровић је рекао да су сви они усмерене на афирмацији правих друштвених и моралних вредности:

“Све ово што радимо је одговор на поремећене вредности које се упућују и то највише према младима. Ми желимо да говоримо и представимо младе и успешне људе, да им дамо адекватан простор и значај ономе шта они раде. То је основни задатак Уније да поред промовисања правих вредности, знања, правдољубља, патриотизма, волонтаризма, представимо те младе који могу бити пример својим вршњацима.”

Жана Бојовић и Хаџи Немања Јовановић говорили су о ентузијазму са којим су ужички студенти и ученици приступили реализацији овог пројекта, док је Данијела Василијевић, професорка Педагошког факултета и аутор програма рекла да ће се у представи наћи младост града:

“У представи ће се наћи младост града, деца, али и родитељи. Није било лако, али јесте изузетно лепо, јер радите са младима који вам дају енергију и ако мало уложите у њих то вам се десет пута и вратити, а посебно ако знате да радите на промоцији добрих вредности, а то су традиционалне, породичне.”

На конференцији, учесници представе извели су и перформанс којим су на најбољи начин најавили догађај у Народном позоришту.