Ужичка адвентура новина у туристичкој понуди Ужица
17/06/2020

Ужичка адвентура новина у туристичкој понуди Ужица

У оквиру пројекта Унапређење туристичке инфраструктуре у регији Западна Србија у Ужицу је набављено 10 кајака којима ће се посетиоци возити стазом дугом 900 метара кањоном реке Ђетиње. Прошле године уз помоћ Министарства туризма са 1,4 милиона динара набављени су кајаци, урађено пристаниште, стављена заштитна ограда на брани, а из градског буџета урађене су приступне степенице.

“Зелена стаза клисуром реке Ђетиње је 2017. године добила другу награду за изузетност у Европи што довољно говори о њеној лепоти, а ми смо се потрудили да додатним садржајима привучемо туристе у Ужице” рекао је Мирослав Рађен директор ТО Регије Западна Србија.

“Задовољство нам је што од ове године у нашој туристичкој понуди имамо кајаке, који ће моћи да се изнајмљују свакога дана од 11 до 20 часова. Имамо у понуди 8 кајака који су прилагођени за почетнике. У клисури реке Ђетиње доживљај на води, потпуно је другачији у односу на шетњу, то је нешто заиста предивно и овим путем позивам све грађане да уживају у овој вожњи кајацима.”

Видиковац на главној кули Ужичке тврђаве 

“У прошлој години издвојили смо 22 милиона динара за цитаделу на Старом граду, 2 милиона динара за зип лајн, око 1,5 милиона динара издвојено је за пројекат у коме су изграђени понтони и кајаци. Од 2015. године до данас преко 90 милиона динара издвојено је за пројекте у Граду Ужицу, преко 40 милиона динара определили смо Туристичкој организацији Регија Западна Србија која је у свим локалним самоуправа које је чине градила различите садржаје” истакао је Мирослав Кнежевић, државни секретар у Министарству туризма.

Завршава се и изградња Археолошког парка у клисури реке Ђетиње

Идеја је да се и у наредном периоду развијају нови садржаји како би гости који долазе у овај крај квалитетније, разноврсније проводили своје време. Изнајмљивање кајака, у коме могу да се возе две особе је 500 динара.

Извор: Тв5 Ужице/Град Ужице