Ужице у "Најбољих 99 у Србији"
08/05/2018

Ужице у “Најбољих 99 у Србији”

На Високој туристичкој школи у Београду одржана је додела признања “Најбољих 99 у Србији” у организацији Удружење за развој туризма и екологију “Србија коју волим” а под покровитељством Министарства трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије, Туристичке организације Србије, Туристичке организације Војводине, Београда, Привредне коморе Србије као и других релевантних институција у области туризма.

У име града Ужица сертификат за “Најбољих 99 у Србији” у категорији туристичких места, туристичких центара и информативних центара примила је Маја Вермезовић чланица Градског већа задужена за туризам. Она је овом приликом истакла да је овим признањем Ужице са својим ресурсима препознато као значајан туристички потенцијал Републике Србије спреман да своју понуду усмери ка међународном туристичком тржишту.


Осим Града Ужица добитници овог значајног признања су и Народни музеј Ужице са спомен комплексом “Кадињача”, Јокановића кућом и хидроелектраном “Под Градом” и Удружење лончара “Злакуса” Ужице у категорији музеји-културно историјски споменици – манифестације-природне атракције. Добитник награде је и пекара “Шуљага” у категорији ресторани са традиционалном кухињом, препознатљивом по свом садржају.