Ужице са Јевтићима
05/01/2019

Ужице са Јевтићима

Шесточлана породица Јевтић, незапослени родитељи Сања и Божидар и њихово четворо мале деце, годинама живе као подстанари. Племенити гест њиховог пријатеља Драгана, који им је поклонио кућу, покренуо је нови племенити корак. Град Ужице иницирао је хуманитарну акцију “Ужице са Јевтићима” како би прикупио средства и омогућио реновирање и опремање њиховог новог дома у који треба да се уселе. Хуманитарна акција почеће 6. јануара на ужичком Тргу и сав приход од продаје традиционалних производана Божићном тргу и улазница за клизалиште биће искоришћен за опремање новог дома породице Јевтић.

Хуманитарна акција “Ужице са Јевтићима” отпочеће на Бадње вече на Божићном тргу

Заменик градоначелника Ужица Немања Нешић позвао је све суграђане да се, у складу са својим могућностима, укључе у акцију:

“За реновирање куће биће потребно негде око милион динара, али велики део ове суме могуће је одрадити волонтерским радом и донацијама. Позивам све наше суграђане да прате фејсбук страницу “Ужице са Јевтићима” на којој ћемо обавештавати јавност о модалитетима укључивања и врстама помоћи. Неко може да обезбеди нешто од потребне опреме, не морају, наравно, сви финансијски да учествују. Обезбеђивањем крова над главом Јевтића та прича се не завршава јер треба опремити и унутрашњи простор куће.”

Члан Већа за социјална питања Видоје Дрндаревић рекао је да је преко Центра за социјални рад одабрана једна породица којој се може помоћи:

“Изабрали смо шесточлану породицу која има четворо мале деце. Они живе као подстанари, а родитељи нису запослени и живе од социјалне помоћи.”

Све је иницирао Божидаров друг Драган чији гест у овим временима може само да служи за пример:

“Размишљајући шта ћу са том кућом, једноставно ми је пала на памет идеја да је поклоним Божидару, мом другару. Иако су Божидар и Сања у веома тешкој материјалној ситуацији, с обзиром да ни једно ни друго не раде, они су храбро одлучили да створе једну предивну породицу са четворо деце.”