Ужице развој обележило две године пословања
28/12/2018

Ужице развој обележило две године пословања

Јавно предузеће Ужице развој је ушло у трећу годину пословања под овим именом и у оквиру нових надлежности. Директор предузећа Никола Максимовић је овим поводом навео да је Ужице развој фирма чија је претежна делатност градски и приградски превоз, израда планске документације и управљање путевима и улицама у граду. По речима Максимовића претходну годину, када се ради о Ужице развоју, обележила је реализација четири велика пројекта: реконструкција Основне школе “Стари град” у Турици, реконструкција тротоара у Улици Димитрија Туцовића, изградња кошаркашког игралишта на Градској плажи и реконструкција старе школе “Алекса Дејовић” у Севојну.

Директор ЈП Ужице развој Никола Максимовић

Максимовић је истакао да, иако за сада све добро функционише, у наредном периоду ће предузећу требати грађевински и саобраћајни инжењери како би на најбољи могући начин предузеће могло да одговори на све реалне потребе које град има.

Ружа Пенезић координатор за урбанизам и развој у Јавном предузећу Ужице развој је оценила протеклу годину као “врло успешну за Ужице развој, јер је фирма учествујући на великом броју конкурса и из тих конкурса изнедрила бројне пројекте који су у фази реализације или се реализују.”

Ружа Пенезић координатор за урбанизам и развој у Јавном предузећу Ужице развој

“Пројекти који су остварени и за које су добијена средства да се реализују, а за које је Ужице развој дало допринос кроз израду потребне документације су школа у Турици чија реализација је у току, тротоар на Главној улици који је реализован. Урадили смо пројекат кошаркашког игралишта које је изграђено на Градској плажи, затим пројекат Стапарске бање за коју смо добили средства, а који је исто тако реализован. Осим пројектовања радили смо и надзор на изградњи кружног тока, цркве у Крчагову”, рекла је Пенезићева и додала:

“Од планске документације тренутно је у изради План детаљне регулације Јеловогорске улице и План детаљне регулације Стари град, реализација Ужице централног дела – План генералне регулације и Улице Страхинића Бана, чија реализација почиње. Такође, приводи се крају израда Плана слободне зоне у Севојну којим ћемо омогућити Ваљаоници бакра да реализује своје капацитете.”

План детаљне регулације Стари град који ради Ужице развој

Драгутин Друловић саобраћајни инжењер за јавни градски превоз из ЈП Ужице развој је истакао да је претходна година била успешна и кад је у питању анализа система јавног превоза из угла оствареног прихода. “Може се констатовати да постоји континуирани раст прихода у поређењу са оствареним приходом у 2017. години, ако се то парцијално гледа према месечном нивоу.”

“Број путника у систему константно расте, а као основни разлози за то може се рећи да су два фактора. Први је тарифни систем који је изузетно повољан на територији града Ужица. Цена карте је 50 динара у Зони 1, а цена карте на релацији од Алексића моста до болнице је 30 динара. Тако повољне карте нема ниједан град у Србији. Други фактор можемо рећи да је тачност и редовност превозника, односно квалитет пружања услуге. Надамо се да ће се и у 2019. години тренд раста путника и оствареног прихода наставити. У 2018. години приход је био 75 милиона, а у 2017. години 72 милиона, 3 милиона смо бољи у односу на претходну годину”- рекао је Друловић.