Ужице потписник Меморандума о разумевању у области доброг управљања
30/05/2019

Ужице потписник Меморандума о разумевању у области доброг управљања

Град Ужице је јуче у Београду потписао Меморандум о разумевању у области доброг управљања са Канцеларијом Уједињених нација за пројектне услуге у оквиру Програма Swiss PRO.

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић је овим поводом истакао да је за локалне самоуправе веома важно потписивање овог меморандума јер ће тако обезбедити бољи квалитет пружања услуга за грађане.

„У протеклих 15 година, у сарадњи са Владом Швајцарске, радили смо на преносу знања и швајцарских искустава о добром управљању у Србији како бисмо још више приближили локалну управу својим грађанима“, рекао је Ружић и додао да су захвални швајцарским парнетима коју су обезбедили ефектан алат за спровођење принципа доброг управљања на локалном нивоу.

Ружић је навео да је подршка Владе Швајцарске, и кроз претходне програме као и кроз актуелни програм Swiss PRO, у складу са оријентацијом и настојањима Владе Србије и Министарства државне управе и локалне самоуправе, да јавну управу учини модерним сервисом за грађане и привреду.

„Непрекидним радом на уређењу интерних процеса, овај сервис се стално унапређује у смислу повећања одговорности и транспарентности, унапређења учешћа грађана, као и повећања ефикасности и делотворности у свом деловању“, рекао је министар Ружић.