Град Ужице Најчлан НАЛЕД-а за 2019. годину
13/09/2019

Град Ужице Најчлан НАЛЕД-а за 2019. годину

На основу номинација Извршне канцеларије, а по одлуци гласова чланова, НАЛЕД сваке године одаје признање појединцима и организацијама који су дали изузетан допринос развоју чланства, јачању угледа и промоцији вредности ове организације.

Извршна канцеларија је и ове године уз подршку Управног одбора номиновала по једног кандидата из приватног, јавног и цивилног сектора за које сматра да су својим несебичним залагањем дали допринос развоју организације и чланства, јачању угледа и промоцији заједничких вредности. У оквиру традиционалног Септембарског сусрета на коме су проглашени Најчланови НАЛЕД-а за 2019. годину, градоначелник Ужица Тихомир Петковић био је у најужем кругу кандидата за награду када је у питању допринос појединца. Поред градоначелника Петковића кандидати за награду били су Дејан Ђокић директор Asseco SEE и Миливоје Јовановић потпредседник управног одбора ENECA.

На Сусрету коме је присуствовало више од 800 угледних званица, државних и локалних лидера, привредника, представника међународне заједнице и дипломатског кора, били су и шефица Регионалног представништва Европске инвестиционе банке Дубравка Негре, амбасадор САД Њ.Е. Кајл Рандолф Скот и председница Владе Србије Ана Брнабић.

Извршна канцеларија НАЛЕД-а је номинацију градоначелника Ужица представила следећим речима:

“Као један од родоначелника концепта локалног развоја зачетог у оквиру USAID MEGA програма, Тихомир је још 2008. препознао визију наше организације и као један од првих чланова пружио подршку јединственом концепту дијалога јавног и приватног сектора окупљених у НАЛЕД-у. Сарадња се интензивирала по поновном преузимању функције градоначелника 2014. и уласком у руководећа и радна тела организације у којима активно заступа интересе локалне самоуправе са акцентом на сузбијање сиве зоне у превозу путника на локалу. Град који води заступљен је у три наша савеза – за еУправу, пољопривреду и урбанизам. Учествује у регионалном BFC SЕЕ програму како би јакој домаћој привреди обезбедио стабилно пословно окружење што потврђују и статистике које кажу да се у Ужицу грађевинске дозволе издају у просеку за шест дана. Један је од пет градова иницијатора националне кампање “Уметност Србије”. У јавним наступима одмерено, али спремно истиче конкретне предности сарадње града и НАЛЕД-а као пример партнерства у најбољем интересу грађана и привреде.”

На истом догађају, одржаном на Белом двору у Београду, Граду Ужицу је додељена награда Град Најчлан НАЛЕД-а за 2019. годину.