Ужице има око 100 вуковаца и сви су награђени
21/06/2019

Ужице има око 100 вуковаца и сви су награђени

Град Ужице има 74 Вуковца у основним школама, док су 24 ученика у средњим школама успели да током свог школовања у сведочанствима упишу све петице.

“Огроман је значај образовања, интелектуалног и духовног уздизања за свако друштво. Ви сте они који треба да будете пример и узор не само вршњацима, већ и генерацијама које долазе.

Наша обавеза је да промовишемо највредније, најталентованије младе људе, да их подржимо и стварамо услове за њихов рад и напредак. То је једини начин да нам млади остану у земљи и да се враћају у своје матичне средине. Још једном вам честитам савладане етапе у вашем школовању са жељом да и убудуће будете успешни у свему што радите, на понос својих родитеља, школа, професора и града у коме сте расли, стицали прва знања и остварили прве успехе”, рекао је Иван Станисављевић заменик градоначелника Ужица.

Најбољим ученицима основних и средњих школа и најуспешнијим у ваннаставним активностима који су на државним такмичењима били златни, сребрни и бронзани заменик градоначелника Ужица је уручио књиге.

Поред књига, сви ученици су добили и улазнице за Дино парк на Златибору, а млађи од 14 година добијају карту и за одраслог пратиоца.

У име најбољих ученика основних и средњих школа обратио се, Вуковац и ђак генерације Ужичке гимназије Игор Топаловић.

Извор: www.radioluna.rs