Ужице добило полигон за едукацију најмлађих учесника у саобраћају
12/05/2021

Ужице добило полигон за едукацију најмлађих учесника у саобраћају

“Град Ужице има Савет за безбедност саобраћаја који добро препознаје проблеме”, истакао је током посете нашем граду Душко Пешић директор Агенције за безбедност саобраћаја.

Током састанка са градоначелницом др Јеленом Раковић Радивојевић директор Агенције за безбедност саобраћаја истакао је да Ужице једна од локалних самоуправа која има најбоље потенцијале у Србији да направи веома добре резултате како би био међу првим градовима у Србији који неће имати погинулих у саобраћајним незгодама.

Представници Агенције на састанку са руководством Ужица

“Ужице је међу првим локалним самоуправама добило сагласност на програм рада, који је урађен добро, препознати су проблеми и распоређена средства за унапређење стања безбедности у саобраћају.”

Овом приликом, Агенција за безбедност саобраћаја донирала је полигон са пратећом сигнализацијом чиме је омогућено да најмлађи у школама, поред тога што теоретски обрађују информације о саобраћају, могу сада и практично уз семафоре и знакове да вежбају и уче. Овај полигон тренутно је постављен у ОШ “Душан Јерковић”, али је монтажног типа па ће моћи да се преноси и у друге школе у граду.

Душко Пешић директор Агенције за безбедност саобраћаја

“Удружење “Родитељ” које већ годинама организује акције о безбедности у саобраћају, Црвени крст који одлично функционише и један је од најбољих у Србији, Канцеларија за младе са којом смо неколико пута сарађивали, као и ТШ “Радоје Љубичић” јесу ти потенцијали, а уз подршку локалне самоуправе и Савета за саобраћај  сигурно ће бити успостављен одличан систем који ће дати резултате” -навео је Пешић.

Слободан Шиљковић члан Градског већа за саобраћај изразио је захвалност на посети и донацији Агенцији за безбедност саобраћаја.

“Све је већа густина саобраћаја у центру града, сваке године имамо у просеку 1 500 новорегистрованих аутомобила, што индиректно значи да безбедност саобраћаја мора бити на мало вишем нивоу. Град ради на унапређењу безбедности, а једна од активности је и подела аутоседишта за бебе, за шта је град из буџета издвојио 3 милиона динара. Уз доделу седишта врши се и комплетна обука постављања, која је веома битна и врши се обука за прву помоћ.”

Полигон је тренутно постављен у ОШ Душан Јерковић

Најављено је и да ће у дворишту ОШ “Алекса Дејовић” у Севојну бити изграђен саобраћајни полигон који ће допринети едукацији деце на свим нивоима.