Ужице ће добити Обилазницу, Клинички центар и вртић на Царини обећао у Ужицу председник Александар Вучић
17/08/2021

Ужице ће добити Обилазницу, Клинички центар и вртић на Царини обећао у Ужицу председник Александар Вучић

Посету Ужицу, председник Републике Србије Александар Вучић, почео је у Крчагову где је отворио нову Спортску дворану.
Он се најпре поздравио и разговарао са окупљеним грађанима, којима се захвалио што су иако у раним јутарњим сатима дошли у великом броју.
“Дошао да кажем шта ћемо да урадимо за Ужице, шта ћемо све чинити за Златиборски округ. Због сталних гужви у граду и загађења ваздуха одлучили смо да изградимо обилазницу у дужини од око пет километара”, рекао је Вучић. Како је додао, не ради о обичном путу, већ путу профила ауто-пута, који ће коштати најмање 25 милиона евра, највероватније 30 милиона евра.
“Оно што сам рекао данас држите ме за реч, обилазницу крећемо да радимо најкасније до краја октобра. Моћићете да видите машине и како ствари напредују. То су ствари које ће да промене животе ваше деце, гарантовати долазак инвеститора, гарантовати будућност. Причало се да немамо новца за изградњу вртића на Царини. Биће нови вртић на Царини, биће урађена и котларница на Међају. Решиће се питање цевовода до Севојна, чиме ће се решити питање снабдевања чистом водом у наредним годинама,”додао је Вучић обраћајући се представницима градског руководства и окупљеним грађанима.

Председник је рекао и да ће бити завршен ауто-пут до Паковраћа до краја ове године, а до средине идуће до Пожеге, па се наставља од Ужица до Kотромана. Најавио је градњу пута према Kадињачи, градњу тунела којим ће се спојити Дуб и Дубце, што ће коштати 50 милиона евра. По његовим речима након подизања инфраструктуре држава ће покушати да у Ужице доведе једног великог инвеститора.

“Нова спортска дворана у Ужицу значиће за тај град, који има фантастичну традицију у кошарци и одбојци”, поручио је председник Вучић на отварању нове спортске хале, где су га са радошћу дочекала деца из ужичких спортских клубова.

“Ове лопте, голове и кошеве што смо донели то узмите да користите. Желим вам много успеха. Оно што мислите да можемо да уложимо у ужички спорт, уложићемо више, имамо више пара него што смо имали раније и желим вам да својим радом, трудом ангажманом, љубављу према спорту напредујете и постигнете велике резултате као што су сви велики ужички шампиони то већ урадили”.

Председник је велика улагања највио и у кругу ужичке Опште болнице где је разговарао са медицинским радницима.

“У Клинички центар у Ужицу у наредне четири године биће уложено 80 милиона евра, што је више него што ће се уложити у КЦ Крагујевац. Имаћете све ново, тешко да ће Крагујевац да кошта толико, само ће Београд да кошта више”.

Председник је нагласио и да је потребно учинити све како би сестре и лекари остали у Србији.

“Радили смо на повећању плата у последње три године и то неће бити безначајно већ значајније повећање. За три, четири године имаћете феноменалне услове”.

У Ужицу су данас били и министар здравља Златибор Лончар, министар грађевинарства саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, министар омладине и спорта Вања Удовичић председника Вучића  директор ЈП Путеви Србије Зоран Дробњак, директор Канцеларије за јавна улагања Марко Благојевић и народни посланик Крсто Јањушевић.