Ужице било домаћин такмичења у спортском риболову
15/05/2018

Ужице било домаћин такмичења у спортском риболову

Протеклог викенда у Ужицу је организовано традиционално такмичење у спортском риболову у дисциплини мушичарење. Куп јадранско-подунавских земаља је такмичење које се одвија једном годишње и до сада је одржано осам купова, а ово је први у Србији.

Ужице је овим поводом угостило 63 такмичара из 12 земаља, а поред учесника из бивших југословенских република, учествовали су и такмичари из Словачке, Мађарске и Бугарске.

Свечаност поводом почетка такмичења

Такмичење је почело свечаним дефилеом учесника од Градског трга до Градске куће а потом и програмом свечаног отварања на коме су учествовали хор предшколске групе вртића Полетарац и КУД Завичај, а такмичарима су пожелели добродошлицу и заменик градоначелника Немања Нешић и председник Савеза спортских риболоваца Србије Драган Бошковић.

Заменик градоначелника Ужица Немања Нешић

У свечаној сали такмичарима је представљена кратка историја Ужица, а имали су прилику и да пробају ужичке специјалитете.

Такмичарска стаза на којој су такмичари имали прилику да докажу своје умеће се простире од ушћа Сушице у Ђетињу до Велике бране, а база такмичења им је била на објекту Аласи са Ђетиње у Стапарима.

У појединачној конкуренцији најбољи је био Александар Гашевић из Мојковца, друго место је припало Бојану Пешићу из Берана а треће Филипу Мирковићу из Бањалуке.

Екипно најбоља је била екипа Рибашка дружина Словеније “Блек”, друго место заузела је екипа из Мојковца а треће место екипа из Бањалуке.

Мариус Митов из Бугарске упецао је најдужу рибу, пастрмку дугу 46 цм.

Мариус Митов из Бугарске