Ужичани све време пију исправну пијаћу воду
17/01/2018

Ужичани све време пију исправну пијаћу воду

Поводом у јавности изнетих одређених сумњи да Ужичани након завршетка друге фазе реконструкције Постројења за прераду воде ”Петар Антонијевић” неће имати могућност да користе исправну воду јавила се потреба за званичном реакцијом Града Ужица.

Оног момента када је проблем на акумулацији Врутци настао Влада Републике Србије је одмах реаговала поверавајући најрелевантнијој институцији у држави, Институту за водопривреду ”Јарослав Черни”, да пронађе адекватно решење како би Ужичани користили здраву пијаћу воду.

Након израде пројекта које је финансирала Влада и завршетка прве фазе, појединци су изнели информације које наводе на закључак да цео концепт није адекватно осмишљен и да проблем неће бити решен у потпуности. ЈКП „Водовод” се моментално обратио Институту за водопривреду ”Јарослав Черни” захтевајући да као одговорни пројектанти на стручном нивоу отклоне све сумње, што су они одмах и учинили.

Градско руководство све време активно прати ову тему и реагује само на основу стручних мишљења релевантних институција и ауторитета а то Интситут за водопривреду ”Јарослав Черни” свакако јесте.

Сматрамо да је недопустиво да се о овако озбиљним темама износе паушалне и нестручне оцене које узбуњују јавност и код грађана стварају нове недоумице.

Позивамо грађане Ужица да не подлежу дезинформацијама и да буду спокојни јер све време пију здраву и исправну пијаћу воду. Тако ће бити и убудуће.

Град Ужице