Уз ватромет и трубаче отворен дечији фестивал фудбала "Трофеј Радомир Антић"
09/09/2022

Уз ватромет и трубаче отворен дечији фестивал фудбала “Трофеј Радомир Антић”

Други Међународни дечији фестивал фудбала “Трофеј Радомир Антић” отворила је градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

“Поштовани љубитељи спорта и фудбала, децо, организатори, волонтери, пријатељи, добро дошли на други Међународни дечији фестивал фудбала “Трофеј Радомир Антић”, који се потпуно намерно и оправдано одржава овде у нашем и његовом Ужицу. Мало је рећи да ми је задовољство, али свакако је велико рећи да ми је част сто сам овде и што могу да будем део једног оваквог догађаја који на једном месту сабира младост, умеће, спорт, вештину, пријатељство али и одговорност. Покажите се у најбољем светлу, не заборавите фер плеј, понесите са овог турнира најбоље и нека се пехари подигну у име спорта. Желим вам пуно спортске среће и успеха и наравно чекамо вас и следеће године у Ужицу”, поручила је учесницима градоначелница.

На турниру учествује око 1500 деце из 116 клубова из Македоније, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Србије узраста од 2010. до 2015. годишта. Они ће се у суботу 10. септембра такмичити по групама, док ће у недељу 11. септембра бити одигране елиминационе утакмице. Истог дана у 17 часова на Градском тргу најбољима ће бити уручени пехари.

Подсетимо, Организациони одбор турнира увео је награду за фер плеј, која ће носити име Машана Мартиновића, дечака који је 12.августа настрадао са својим братом и мајком у трагедији која се догодина на Цетињу. Машан је тренирао фудбал у екипи Wинер са Цетиња, и спремао се за турнир у Ужицу. Његови другови наступиће на другом “Трофеју Радомир Антић” у Ужицу.