Уз средства из буџета снажна подршка државе за путну инфраструктуру
30/05/2024

Уз средства из буџета снажна подршка државе за путну инфраструктуру

Екипе ЈКП “Нискоградња” и данас су на неколико локација у граду и сеоским месним заједницама. Асфалтира се део Улице станоја Главаша, изводе се радови на санацији, услед невремена оштећених путева у Луновом селу и Севојну, и настављају радови у Равнима и Карану. Захваљујући већим буџетским средствима и ове сезоне урадиће се око 50 километара новог асфалта, а уз подршку државе од 210 милиона динара и комплетна реконструкција Ратарске, Градске, Бањичке и Улице Норвешких интернираца.

У Улици Станоја Главаша у Турици у току су завршни радови на асфалтирању припремљене деонице, где ће бити постављено око 1300 квадрата новог асфалта. Након тога наставља се даље до излаза у Улицу Иве Андрића и почињу радови у Ђачкој улици. У овим улицама као и у улицама Иве Андрића, Душана Поповића, Исидоре Секулић, најпре је урађена фекална канализација и гасовод. Према речима Миодрага Петковића члана Градског већа све су то важне ствари за грађане и због тога се све више новца издваја у ту сврху.

“Желимо да све делове нашег града развијамо равномерно, а ако се сетимо како је пре неколико година изгледало Крчагово и како изгледа данас, онда је јасно чему тежимо. Сигуран сам да ће уз све што је планирано такав случај бити са Теразијама и Турицом. Овде ћемо ускоро завршити и ново дечије игралиште а недавно је завршена реконструкција путног правца Сињевац -Стапари. Такође када је у питању инфраструктура и за овај део и за цео град веома важна је обилазница, која ће поред смањења аерозагађења у значајној мери допринети и безбедности и растерећењу саобраћаја у нашем граду”.

Петковић додаје да је сва расположива механизација на терену и да ће тако бити све до краја сезоне.

“Данас су наше машине у Лужничкој долини на асфалтирању путева у Карану, али и санацији путева оштећених после невремена у Луновом селу. Такође тренутно се ради и у Равнима и Севојну, а радови ускоро почињу у Волујцу”.

Ипак, по Петковићевим речима, поред свих улагања из буџета, кључна је подршка државе.

“Желим да најавим и информишем наше суграђане да смо дефинисали значајну подршку у износу од 210 милиона динара за реконструкцију важних улица у нашем граду у  наредном периоду. Пре свега ту мислим на Ратарску улицу, на Градску улицу, на наставак радова у Бањичкој улици и улицу Норвешких интернираца, чија реконструкција ће бити урађена у оквиру националног ЛИД пројекта”, закључује Петковић.