Усвојенa одлука о изради плана развоја Града Ужица за период 2021-2028
29/04/2021

Усвојенa одлука о изради плана развоја Града Ужица за период 2021-2028

План развоја града Ужица за период 2021-2028. заснива се пре свега на важним пројектима чија реализација је у току и који су планирани за наредни период, истакла је после усвајања у Скупштини овог важног документа, градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

“То су пре свега сви они пројекти који се односе на очување јавног здравља наших суграђана, односно на екологију и заштиту животне средине. Обилазница око Ужица на коју чекамо деценијама биће изграђена у наредне две године, а ускоро се очекује и почетак реализације још једног великог и за Град значајног пројекта, реконструкције Здравственог центра и Опште болнице Ужице.”

По њеним речима, ништа мањи није ни значај аеродрома Поникве, приступних саобраћајница, ауто пута до Пожеге и касније до Котромана. Радиће се и стратешки план руралног и развоја пољопривредне производње са посебним освртом на младе и жене као носиоце пољопривредних газдинстава.”Настављамо и са улагањима у развој привреде, туризма и образовања, а изградњом нових и доградњом постојећих објеката свако дете у Ужицу имаће и своје место у вртићу.”

“Овај план заснива се на реалним и јасним циљевима, а његова реализација биће испраћена значајном подршком Владе и Председника Републике Србије,” додаје градоначелница.