Успостављање ефикасног система управљачке одговорности
14/10/2021

Успостављање ефикасног система управљачке одговорности

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић са сарадницима и представницима „Техничке школе” Ужице, учествовала је на дводневној радионици „Успостављање ефикасног система управљачке одговорности на локалном нивоу”, у оквиру пројекта „Реформа локалних финансија 2 (РЕЛОФ 2)”.
Теме радионице биле су везане за унапређење концепта добре управе, управљачке одговорности, транспарентности рада, као и успостављање система финансијског управљања и контроле (ФУК-а) у школама.


Наша “Техничка школа” изабрана је за „пилотирање” успостављања система финансијског управљања и контроле (ФУК-а), након чега ће се модел применити на све школе у Републиици Србији. „Пилотирање” се ради у сарадњи са Централном јединицом за хармонизацију (Министарство финансија), Националном академијом за јавну управу и Министарством просвете, науке и технолошког развоја”.


Град Ужице, још једном, показује да је у потпуности посвећен примени концепта управљачке одговорности и јачању надзора над другим буџетским корисницма.


Пројекат РЕЛОФ 2 траје до 2023. године и спроводи се уз подршку Владе Швајцарске, преко Швајцарског секретаријата за економске послове (СЕЦО).