Успешно завршен 50. Србија рели
25/09/2017

Успешно завршен 50. Србија рели

Јубиларни 50. Србија рели завршен је доделом признања најбољима, на Тргу партизана, одакле је у петак увече све и почело. Победницима је пехаре уручио чувени Крум Дончев, петоструки победник Србија релија, вишеструки првак Бугарске, али и шампион Србије из 2012. године. Тиме је рели сезона окончана, а сада следи период анализе и решавања бројних детаља и проблема како би се „краљевска“ аутомобилска дисциплина вратила на славне стазе успеха и популарности.

Орхан Авџиоглу и екипа ТОК спорт, остаће уписани у историју нашег највећег и најзначајнијег аутомобилског такмичења, као победник 50. јубиларног издања.  Друга позиција припала је доминантној посади с краја првог дана, Стајков/ Кваратскелија (најбољи у ЕРТ 2 конкуренцији), а последњи степеник подијума, уједно и победа у RC3 класи Европског рели трофеја, иде у руке бугарском тандему Игњат Исаев/ Јордан Јорданов. Многобројна публика је заиста уживала у мајсторијама ових, али и свих осталих посада, које су увеличале велики јубилеј српског аутомобилског спорта.

У недељу су на програму била четири специјална испита, по два пута Дубоко (9,31 км) и Голден (30 км) у контра смеру у односу на суботу.
Без места на подијуму, али с још једном победом у Шампионату Србије, на четвртом месту укупно завршавају Ђанлука Роко и Јован Исаиловић. Они су још једном славили у домаћој „генералци“, испред новог- старог шампиона, посаде Рабреновић/ Хенел, и још једном одличног тандема Жељко Милутиновић/ Александар Петричевић, који су убедљиво најбољи и у својој класи III, где је нови шампион Александар Дучић у недељу одустао. Друго и треће пласирани за домаће бодове завршавају на седмој и осмој позицији у генералном пласману, испред  Словенаца, Рока Јеркича и Кристијана Прелаза, а место међу 10 најбољих заузима још једна турска посада, Окур Мендереш/ Уфук Улучак.

Завршетак релија донео је велику радост за ужичку посаду Лука Которчевић/ Дејан Пејић, пошто су они забележили нову победу пред својим навијачима над Томом Никитовићем и Синишом Милановићем, победу за коначну титулу шампиона Србије у класи II. За разлику од њих, Зоран Милисављевић и Владан Костић су суботњу титулу у најмањој класи, „мали Н“, „прославили“ прилично озбиљним излетањем. Беспотребно, по виђењу челника клуба „FAM MM power“, који су се борили и ипак изборили за нову клупску шампионску титулу. У недељу је најмањом класом доминирала  млада бајинобаштанска посада Лазар Благојевић/ Марко Милановић, искусни Ненад Филиповић и Небојша Јовановић су други, а суботњи победници, Ненад Мирковић и Борко Митровић, после техничких проблема завршавају на позицији три.