Успешна грађевинска сезона приводи се крају
15/12/2020

Успешна грађевинска сезона приводи се крају

Упркос тешкој години због епидемиолошке ситуације, скоро сви планирани радови у градским и сеоским месним заједницама на подручју града Ужица су завршени. У току је припрема планова за наредну годину, а буџетом су за ту намену опредељена значајна средства.

Према речима Владимира Синђелића члана Градског већа за месне заједнице пре четири године усвојен је План развоја путне инфраструктуре у сеоским месним заједницама који је предвидео значајна улагања, a из године у годину све више je новог асфалта у свим селима на подручју града Ужица.

“Осим путних праваца са удруживањем, где је Јавно комунално предузеће “Нискоградња” извођач , по селима се радила и водоводна мрежа, насипали и поправљали путеви. Изводили су се и додатни радови на прикључивању водоводних мрежа, чиме смо на тај начин комплетно решили проблем у неколико месних заједница.”

Синђелић наводи да је ова година била тешка и непредвидива због епидемиолошке ситуације, али су ипак успешно приведени крају готово сви уговорени радови, и како каже, преостало је да се уради пар путних праваца који ће бити завршени почетком наредне године, чим то временски услови дозволе.

“Ове године реализована су планирана средства, ребалансом буџета нису смањивани износи за путну инфраструктуру, на појединим местима су чак и увећана средства, а све са циљем да се што више, нарочито младих врати у села. Враћају се и привредници, подижу се етно села, реновирају старе куће, Град улаже средства у инфраструктуру како би мештани и грађани који се враћају у села имали довољно мотива да се врате, а и они који су у селу да остану. Важно је напоменути да савети месних заједница на време доставе планове и предложене инвестиције како би наредне године радови кренули на време.”

Директорка Јавно комуналног предузећа “Нискоградња” Снежана Милутиновић истиче да је неповољна епидемиолошка ситуација током ове године утицала на пословање, али није спречила да се уради све што је планом и уговорима предвиђено.

 

“То се наравно успело трудом и залагањем свих запослених и добром сарадњом са Градом. За време грађевинске сезоне радило се у око 30 месних заједница, реч је о уговорима са удруженим средствима мештана. Асфалтирано је око 100 хиљада квадратних метара, осим тих радова радило се и на реконструкцији већих градских улица, Карађорђеве, Иве Андрића и Душана Поповића.”

“ЈКП “Нискоградња” тренутно изводи радове на партерном уређењу простора Спортске хале у Крчагову, а такође све је спремно и за зимско одржавање путева и улица према усвојеном програму” наводи директорка “Нискоградње”.

 

Извор: ТВ5 Ужице/Град Ужице