Ускоро почињу радови на реконструкцији малог базена на Градској плажи
20/04/2021

Ускоро почињу радови на реконструкцији малог базена на Градској плажи

До 6. маја заинтересовани извођачи могу доставити своје понуде за радове на реконструкцији малог базена на Градској плажи. Пројектом је предвиђено да радови прве фазе трају 90 дана, истиче Никола Максимовић директор ЈП “Ужице развој”.

“Прва фаза радова, која се односи на грубе грађевинске и бетонске радове, део базенске опреме и део трибина поред базена, очекујемо да крене у јуну месецу. Надамо се да ћемо у току године обезбедити средстава за реализацију реконструкције комплетног базена, која подразумева изградњу нове бетонске шкољке, додатних трибина које се налазе уз сам базен, као и изградњу компензационог базена и машинске сале која ће бити повезана са базеном. Такође радиће се хидроизолација базенске шкољке и постављање плочица, опремање, штампани бетон и подлога која је неопходна између трибина као и постављање базенске технике и три базенске атракције за потребе деце. ”

По речима Максимовића идеја је да се за овај дечији базен користи градска вода и да се врши хлорисање као што је то случај са затвореним базеном.

“Базен ће бити дубине од 60 до 90 cm биће повезан са постојећим тобоганом који ће се реконструисати тако да ће комплетно овај део плаже уз дечије игралиште бити једна заокружена целина. У плану је да се прилаз базену омогући и са трибина, да се комплетно направи нови садржај како би грађани што више користили овај део плаже.”

Укупна вредност комлетне реконструкције малог базена на Градској плажи процењена је на 36 милиона динара, а очекивања су да ће до краја ове године бити завршени сви радови, како би већ наредне мали базен на Градској плажи био ставњен у функцију.