Ускоро почиње комплетна реконструкција школе у Гостиници
16/03/2022

Ускоро почиње комплетна реконструкција школе у Гостиници

Око 26 милиона динара биће уложено у реконструкцију објекта школе у Гостиници, иначе издвојеног одељења ОШ “Нада Матић”. По речима градоначелнице Ужица др Јелене Раковић Радивојевић, која је обишла школу, сви радови биће финансирани из градског буџета.

“Готово седам деценија стара је ова школа и исто толико из ње излазе генерације ученика који своје школовање настављају у некој од средњих школа у Ужицу. Многи од њих данас су веома успешни у професијама којим се баве и зато ме посебно радује што свим бившим и садашњим ученицима данас можемо да обећамо да ће кроз неколико месеци школа у Гостиници изгледати потпуно другачије”, истакла је градоначелница Ужица.

По њеним речима реконструкција подразумева замену крова, столарије, израду фасаде, санацију тоалета и комплетно унутрашњег простора.

“Наравно биће урађено и грејање тако да ће ученици већ од наредне школске године овде имати идентичне ако не и боље услове од својих вршњака у градским школама. Жеља нам је да све наше школе буду примерене времену у коме живимо, а посебан акценат стављамо на сеоске школе, па ће у оквиру пројекта који реализујемо са Министарством енергетике и рударства и швајцарском владом бити реконструисане и школе у Крвавцима и Kарану. Захваљујући истом пројекту енергетски ће бити санирана и ОШ “Нада Матић” и вртић “Полетарац”. Надамо се врло брзо и лепим вестима по питању реконструкције наше најстарије Прве основне школе”.

“Ово је посебан дан за ОШ “Нада Матић” издвојено одељење у Гостиници, али не само за нас већ и за мештане Гостинице и Буара, зато што наша школа добија потпуно нови изглед у наредном периоду. На ово улагање смо чекали дуго и сугурна сам да се најављеној реконструкцији највише радују ученици, њихови родитељи и запослени”, истакла је Ивана Цветковић директорка ОШ “Нада Матић”.

Она је изразила и очекивање да ће се у наредном периоду повећати и број ученика, јер како је каже, ово улагање Града један је од мотива будућим родитељима и млађим брачним паровима да остану у селу и да упишу децу у ову школу.

 

За 24. март заказано је отварање пристиглих понуда за извођача радова, након чега се очекује избор и потписивање уговора.