Ускоро нови вртић на Царини
05/02/2021

Ускоро нови вртић на Царини

Место у вртићу за свако ужичко дете обезбедиће се изградњом још једног објекта у склопу Предшколске установе Ужице. Према речима градоначелнице др Јелене Раковић Радивојевић свако дете у Ужицу треба да има своје место у вртићу и то је нешто што ће бити приоритет у наредном периоду.

“Како би коначно дошли до укидања “листе чекања” неопходна је изградња још једног објекта. Нови објекат вртића градиће се у месној заједници Царина. Урађен је идејни пројекат и ради се на осталој пројектно-техничкој документацији. У будућем објекту место ће имати 200 малишана, којима ће на располагању бити 8 радних соба са пратећим садржајима урађеним по највишим европским и светским стандардима. Вредност пројекта је око милион евра.”

Локација поред Градског базена на Царини којој ће бити изграђен нови вртић

Директор ЈП “Ужице развој” Никола Максимовић навео је да након што Град одради сву неопходну пројекту документацију очекивања су да ће бити добијена финансијска подршка од ресорних министарстава како би се што пре кренуло у реализацију.

“Локација на Царини је добра за изградњу вртића јер постоји комплетна инфраструктура, напајање електричном енергијом, грејање, водовод и канализација. У плану је да се уради саобраћајно решење везано за приступ аутомобила за родитеље и надам се да ћемо у најскорије време кренути у реализацију овог пројекта.”

“Пројектом је предвићено да се уради простор за боравак деце на отвореном. Пошто је реч о малој парцели, око 25 ари, потрудићемо се да направимо и дечије игралиште које ће бити поред самог објекта. Повезаћемо неке садржаје са делом шуме, спортским тереном поред Медицинске школе, добићемо комплетну целину како би и родитељи и деца били задовољни” истакао је Максимовић.

Идејно решење за будући вртић на Царини

Директорка Предшколске установе Ужице Веселинка Јовановић потврдила је да изградњом новог објекта, уз проширења постојећег капацитета у постојећим вртићима, за шта већ постоје готови пројекти, не би постојала “листа чекања” за вртић у нашем граду.

Пројектно-техничка документација за нови вртић на Царини биће завршена до краја априла или почетком маја, а ако се обезбеде финансијска средства изградња новог вртића би могла почети у току ове године.

Извор: ТВ5/Град Ужице